dilluns, 30 de novembre del 2009

Un racó de música. 26/11/09

Què és un racó de música?


Un racó de música és un espai dins de l'aula reservat a la música. Un espai on els nens es puguin sentir recollits (espai petit). Pot ser una racó autònom on no fa falta la presència de l'educador per que funcioni. Un petit lloc educatiu on convidi a entrar als nens.

Què  podem posar-hi?

Depenent de l'edat dels nens podem posar-hi unes coses o d'altres. A l'aula, em parlat sobre que hi posaríem en una classe de P3:

Diferents instruments (triangle, timbal, xinxilnes, xilòfon, maraques etc.) per tal que els puguin manipular-los, experimentar i treballar les diferents qualitats del so (timbre, durada, intensitat...)

Podríem posar una caixa de cançons (diferents objectes els quals cadascun recordi a una cançó diferent treballada a classe)

-Micròfons

-Aparell de música per fer audicions.

-Jocs/contes relacionats amb la musica i el món de la música.

-Enganxem pòsters de diferents músics.

-Ficha de cançons (sempre a la vista dels nens) amb la partitura, la lletra de la cançó i un dibuix representatiu de la cançó.

La manera com posem (la plàstica) juga un paper molt important per tal de que resulti més atractiu o no. També no sempre ha d'haver el mateix en el racó de música podem anar canviant les activitats i fer-ho de la forma més dinàmica possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada