dimarts, 1 de desembre del 2009

Àgora. seminari 1/12/09


En el seminari d'avui, em fet un petit debat de nivell de contingut de la pel·lícula àgora, la qual havíem de veure. Primer de tot, amb petits grups, hem comentat la pel·lícula i més tard ho em exposat amb comú.

Quins temes tracta àgora?

-Religió

-Ciència/astronomia/

-Filosofia

-Convivència

-Imposició

-Equilibri

-Igualtat de la dona (fins que arriba la lluita entre religió/filosofia)

-La violència

-Respecte

-Tolerància

-Educació

Han sortit molts temes, m'ha sorprès ja que no esperava treure tant suc a una pel·lícula.
També hem parlat mes o menys dels elements comunicatius que intervenen en la pel·lícula. Parlem de que l'Àgora és on veritablement hi ha diàleg (on Hipàtia dóna classes). En el parlament (estan els consellers) i al carrer també apareixen la comunicació. Podem veure que al principi més o menys conviuen les dues cultures (grecs i romans). Hi ha una llibertat social i de pensament però només entre mateixos nivells socials. També dir que es mouen sense cap coneixement de causa, sinó que es mouen per masses. Existeix una manipulació de la informació.
Per últim esmentar també que el model de professora que imparteix d'Hipàtia , és un model on tothom pot comunicar-se lliurement, tothom pot opinar, un model d'educació basat en el respecte.

Personalment, trobo que està molt bé, que parla de molts temes distints encara que viscuts en una altre època. És molt entretinguda i amena de veure. Té un gran llenguatge audiovisual ( amb els zooms que fan mirant la terra des de l'univers fins el lloc on succeeix la història)

Aquí deixo el trailer de la pel·licula  extreta de la web del youtube per tal de que us animeu a veure-la.





Però a part de comentar àgora també em parlat sobre el dia lliure de les activitats extraordinàries, m'ha agradat molt sentir com els companys ens expliquen on han anat, quina oferta educativa els oferien, si els ha adargat o no la visita etc. El museu de la xocolata, l'aquàrium, una obra de teatre, una ludoteca , el zoo i més han estat les propostes triades per els nostres companys. He pogut veure que hi ha moltes coses que fer amb els nens fora de l'escola, que hi han molts serveis, museus, granges ... oberts per ells i que poden gaudir d'allò més i a sobre aprendre sense ser ensenyats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada